Integrarea tehnologica transformatoare: cheia pentru cresterea succesului in domeniul asigurarilor de calatorie

01.02.2024

In 2023, primele brute subscrise (GPW) globale ale Colonnade in domeniul asigurarilor de calatorie au crescut cu 7 milioane de euro fata de anul precedent. Cele mai populare destinatii pentru serviciile de asigurari de calatorie au fost Croatia, Italia si Austria. Datorita metodelor de vanzare inovatoare, s-a inregistrat o imbunatatire semnificativa de 8,65% a ratei de conversie, acest lucru demonstrand o eficienta sporita. In concordanta cu numarul mai mare de polite vandute, a existat o crestere de 8% a cererilor de despagubire procesate de catre expertii nostri.

In peisajul in continua evolutie al asigurarilor de calatorie, Colonnade a decis sa infiinteze comunitatea asigurarilor de calatorie. Acest grup de lucru international reuneste experti entuziasti din toate sucursalele Colonnade situate in Europa Centrala si de Est, care lucreaza din greu pentru a imbunatati si standardiza practicile in asigurarile de calatorie.

Una dintre cele mai importante realizari ale acestui model de lucru este adoptarea unui sistem tehnologic unificat, care permite gestionarea centralizata si analiza precisa a datelor in cadrul activitatii de asigurari de calatorie din cele 6 tari. Aceasta infrastructura inovatoare echipeaza partenerii Colonnade cu instrumente puternice, facilitand integrarea perfecta a produselor si cunostintelor. O astfel de integrare nu numai ca sporeste eficienta, dar ofera, de asemenea, un avantaj semnificativ in relatia cu partenerii la nivel international.

De la infiintarea sa, comunitatea asigurarilor de calatorie a inregistrat o crestere substantiala, cu peste 200 de noi parteneri.  Acestia utilizeaza in mod eficient noua tehnologie pentru a oferi clientilor lor oferte de asigurare de calatorie mai eficiente si mai flexibile. In scurt timp, prin intermediul noului sistem, partenerii nostri au asigurat peste 100.000 de clienti, ceea ce demonstreaza increderea utilizatorilor.

Statisticile vorbesc de la sine: volumul total al asigurarilor de calatorie ale Colonnade a crescut cu 7 milioane de euro in 2023 fata de anul precedent. Aceasta crestere descrie succesul noului sistem si subliniaza impactul tangibil al acestuia pe piata.

Scopul comunitatii nu este doar de a unifica procesele tehnologice, ci si de a impartasi cunostinte si de a crea un punct de control centralizat, bazat pe analiza inteligenta a datelor.

Avand in vedere aceste realizari, ne putem astepta la noi inovatii si imbunatatiri in domeniul asigurarilor de calatorie, de care sa beneficieze clientii, partenerii si intreaga piata.

In februarie 2024, clientii Colonnade Insurance Romania pot beneficia de o reducere de 20% la asigurarea de calatorie. Afla mai multe de aici: https://www.colonnade.ro/persoane-fizice/asigurare-de-calatorie/campanie-calatorie-internationala